Нашата мисия

Производство на билкови екстракти

Нике Груп АД е малка българска иновативна компания, чиято мисия е производството на билкови екстракти по иновативна технология, здравословни безалкохолни напитки и био сокове, предлагани под търговската марка “BESST” и „БАЛКАНСКА“.

Фирмата произвежда течни билкови екстракти от диворастящи билки в планината. Тези билкови екстракти обогатяват нашите био сокове и ги правят наситени с витамини, антиоксиданти и флавоноиди.

Иновативната технология на производство на билкови екстракти, включва дълбочинна преработка на растителните суровини, с нисотемпературна екстракция.

Нике Груп АД е първата компания и досегашен лидер на пазара за производството на билкови екстракти чрез нискотемпературен метод.

 

Приготвяне на билкови екстракти

 

Разполагайки с метод за извличане на билкови екстракти, който позволява на 99% от биоактивните вещества да останат съхранени, ние създадохме здравословни напитки и био сокове “BESST” и „БАЛКАНСКА“.

За нас здравето е най-ценното човешко богатство, което е важно не само за отделния човек, но и за обществото като цяло.

Както знаем, често се замисляме за здравето, когато имаме някакъв здравословен проблем, но тогава в повечето случаи е късно. За това ние от Нике Груп АД Ви предлагаме здраве директно от природата чрез нашите билкови екстракти, които влагаме в напитки ново поколение.

Стремейки се да заслужи доверието на своите партньори, клиенти и потребители дружеството си партнира с Българската Академия на Науките, Университета за хранителни технологии и европейски организации, които верифицират качеството на предлаганите от нас продукти на пазара.

 „Най-доброто за теб!“ това са “BESST” и „БАЛКАНСКА“, защото съчетават даровете на природата, съхранени по специален начин, така че да ги получите свежи и пълни със сила и живот!

 

Нашата история

 

През 2007 г. в едно градче близо до София, нашият технолог Николай изследваше пазара на безалкохолните напитки за такава напитка, която да е здравословна и натурална, без никакви консерванти. След като започна своето изследване, той откри, че има много съставки, подпомагащи здравословното състояние на човека и стимулиращи имунната система. Една категория от тях са билките.

Стандартното изпозлване на билки е под формата на чай или като подправки в ястията. Николай откри, че няма напитка, която да предлага билките в готов за директно консумиране продукт. Още повече, няма такъв, който да запазва напълно техните биологичноактивни свойства при извличането им при екстракция.

Тогава дойде въпросът как да се извлекат тези вещества без да се намалят тяхните свойства и въздействие.

Тук се намеси Елеонора. Елеонора като предприемач обича да развива иновативни идеи и има богат опит зад гърба си с промишленото производство на една от най-популярните алкохолни напитки в началото на 21-ви век, а именно – водка Докторс, както и със Старопланинската минерална вода „Дивна“.

Николай и Елеонора, заедно с техния екип, решиха да си поставят за цел да открият най-оптималния начин да доставят на пазара здравословен и натурален продукт, който да съдържа течен билков екстракт, без той да губи своите свойства. След много опити и проучвания по темата, съвместно със специализиран институт на БАН, те създадоха иновативния метод на студена екстракция.

И досега, приозводството на билкови екстракти по този метод не се използва от други компании, а именно той позволява на билките да запазят 99% от тяхните качества в получения биологичноактивен екстракт. Другият важен въпрос бе как този екстракт да бъде съхранен свеж и биологично активен за дълго време.

Така един стар патент на Николай бе трансформиран и идеята получи нов живот – иновативна капачка в която екстрактът се съхранява свеж и добавянето му в напитката става при отварянето на бутилката, непосредствено преди консумация. Тази капачка бе защитена с нов патент.

След дългогодишния опит с производство, Елеонора и Николай осъзнаха, че имат нещо специално. 

В период от 7 години, те разработваха формулите, опоковката и капачката.

Докато присъстваха на търговско шоу в Лондон, Великобритания през 2015 година, Николай и Елеонора решиха да наблюдават реакциите на хората спрямо инновативния продукт и отговорът беше феноменален – хора от цял свят проявиха страхотен интерес в техния продукт.

Така се роди „BESST”.