Нашата история

През 2007 в едно градче близо до София, нашият технолог Николай изследваше пазара на безалкохолните напитки за такава напитка, която да е здравословна и натурална, без никакви консерванти. След като започна своето изследване, той откри, че има много съставки, подпомагащи здравословното състояние на човека и стимулиращи имунната система. Една категория от тях са билките.

Стандартното изпозлване на билки е под формата на чай или като подправки в ястията. Николай откри, че няма напитка, която да предлага билките в готов за директно консумиране продукт. Още повече, няма такъв, който да запазва напълно техните биологичноактивни свойства при извличането им при екстракция.

Тогава дойде въпросът как да се извлекат тези вещества без да намалят тяхните свойства и въздействие.

Тук се намеси Елеонора. Елеонора като предприемач обича да развива иновативни идеи и има богат опит зад гърба си с промишленото производство на една от най-популярните алкохолни напитки в началото на 21-ви век, а именно – водка Докторс, както и със Старопланинската минерална вода „Дивна“.

Николай и Елеонора, заедно с техния екип, решиха да си поставят за цел да открият най-оптималния начин да доставят на пазара здравословен и натурален продукт, който да съдържа екстракт от билки, без той да губи своите свойства. След много опити и проучвания по темата, съвместно със специализиран институт на БАН, те създадоха иновативния метод на студена екстракция. И досега, такъв метод не се използва от други компании, а именно той позволява на билките да запазят 99% от тяхните качества в получения биологичноактивен екстракт. Другият важен въпрос бе как този екстракт да бъде съхранен свеж и биологично активен за дълго време. Така един стар патент на Николай бе трансформиран и идеята получи нов живот – иновативна капачка в която екстрактът се съхранява свеж и добавянето му в напитката става при отварянето на бутилката, непосредствено преди консумация. Тази капачка бе защитена с нов патент.

След дългогодишния опит с производство, Елеонора и Николай осъзнаха, че имат нещо специално.  В период от 7 години, те разработваха формулите, опоковката и капачката. Докато присъстваха на търговско шоу в Лондон, Великобритания през 2015 година, Николай и Елеонора решиха да наблюдават реакциите на хората спрямо инновативния продукт и отговорът беше феноменален – хора от цял свят проявиха страхотен интерес в техния продукт. Така се роди „BESST”.

Нашата мисия

“БИОДРИНКС” ООД  е малка иновативна компания, чиято мисия е производството на здравословни безалкохолни напитки, предлагани под търговската марка “BESST”. Напитките са произведени с билкови екстракти, изцяло от диворастящи билки и натурални продукти. Използваме най-съвременни иновативни технологии за нискотемпературна екстракция на билки, за да създадем прекрасни напитки, предлагани в уникална патентована опаковка.

„Най-доброто за теб!“ това са “BESST” drinks, защото съчетават даровете на природата, съхранени по специален начин, така че да ги получите свежи и пълни със сила и живот! Това е нова концепция, съчетаваща най-доброто от технологиите и прирoдата!